Casa Gospodarului

Fungicid ALIETTE 80WG bactericid – plic 20 grame

Distribuitor Bayer

9.00 lei

Fungicid ALIETTE 80WG bactericid – Fungicid sistemic pentru combaterea bolilor la legume, pomi fructiferi, hamei

Substanță activă: fosetil de aluminiu 800 g/kg
Formulare: WG (granule dispersabile în apă)
Cuvânt de avertizare: Atenție!
Certificat omologare nr. 1801/28.10.1997

Transportul va fi calculat pentru fiecare comanda in parte. Nu vom expedia comanda inainte de a va contacta cu privire la costul transportului
SKU: Seminte_5272539 Categorie:

Descriere

Fungicid ALIETTE 80WG bactericid

Aliette 80 WG

Substanta activa: fosetil de aluminiu 800 g/kg
Formulare: WG (granule dispersabile în apa)

Fungicid sistemic pentru combaterea bolilor la legume, pomi fructiferi, hamei

CulturaOrganism tintaDoza
CastravetiMana (Pseudoperonospora cubensis)0,2% (2 kg/ha)
CeapaMana (Peronospora destructor)0,2% (2 kg/ha)
Mar, par, gutuiFocul bacterian (Erwinia amylovora)0,3 % (în timpul înfloritului)
HameiMana (Pseudoperonospora humuli)4 kg/ha (200 l apa/ha)


Mod de actiune

Aliette 80 WG este un fungicid sistemic cu o capacitate de penetrare în plante foarte buna. Odata patruns în planta, el se remarca printr-o mobilitate foarte mare în toate tesuturile si printr-o distributie descendenta si ascendenta, fapt care permite protejarea pe o lunga perioada de timp a organelor vegetative si fructifere, inclusiv a cresterilor noi. Fosetilul de aluminiu prezinta o proprietate unica de stimulare a sistemelor de autoaparare a plantelor si nu se dezvolta fenomene de rezistenta. Aceste caracteristici confera produsului capacitatea de a combate ciupercile patogene, în special din grupa Phycomycete (care produc mane), dar si focul bacterian al rozaceelor. Aliette 80 WG are actiune preventiva foarte buna prin inhibarea germinatiei sporilor si de blocare a dezvoltarii miceliului în planta.

Modul de utilizare
Mar, par, gutui: 0,3% pentru combaterea focului bacterian al rozaceelor (Erwinia amylovora). Se aplica un tratament din fenofaza de buton roz – începutul înfloritului pâna la scuturarea petalelor, pentru a preveni infectia care are loc prin stigmatul florii. Cantitatea de solutie variaza între 1000- 1500 l în functie de tipul, vârsta plantatiilor si echipamentul de stropit.

Castraveti: 0,2% (2 kg/ha) pentru combaterea manei (Pseudoperonospora cubensis). Se efectueaza 1-3 tratamente preventive, la avertizare, la interval de 8-10 zile in intervalul de la a 9 frunza normala pe tulpina principala pâna la al 9-lea fruct de dimensiune tipica situat pe tulpina principala.

Ceapa: 0,2% (2 kg/ha) pentru combaterea manei (Peronospora destructor). Se efectueaza 1-2 tratamente preventive la avertizare, la interval de 10  zile, în intervalul începutul formarii bulbului pâna la 75% din diametrul final.

Hamei: 0,2% (4 kg/ha în 2000 l apa) pentru combaterea manei (Pseudoperonospora humuli). Tratamentele se efectueaza între fenofazele aparitia primului lastar lateral pâna la sfârsitul înfloritului. Se aplica preventiv 1-3 tratamente la interval de 14 zile, la avertizare.

Timp de pauza: 4 zile pentru castraveti, 7 zile pentru ceapa, 21 zile pentru hamei.

Fitotoxicitate
Aliette 80 WG este bine suportat de plante la dozele recomandate si nu produce arsuri pe plante inclusiv pe organele florale.

Compatibilitate
Aliette 80 WG este compatibil cu cea mai mare parte a insecticidelor si fungicidelor, cu exceptia produselor pe baza de dicofol si cupru. Produsul nu este compatibil cu îngrasaminte foliare pe baza de azot si cu solutii nutritive utilizate în horticultura.

Brand

BAYER

Distribuitor Bayer

Informații suplimentare

Greutate0.03 kg
Derulează în sus
Contactati-ne!
1
Aveti nevoie de ajutor?
Acest Fungicid ALIETTE 80WG bactericid - plic 20 grame il puteti cumpara si prin mesaj pe whatsapp