BASAMID -Sterilizant-DEZINFECTANT- Fumigant granular de sol

98.00 lei1,800.00 lei

Sterilizant sol Basamid – Basamid Granule este un fumigant granular de sol care sterilizeaza complet solul si elimina daunatorii (insecte, nematozi), bolile, precum si buruienile.

• Substanta activa: dazomet 97%

• Formulare: MG – microgranule

Transportul va fi calculat pentru fiecare comanda in parte. Nu vom expedia comanda inainte de a va contacta cu privire la costul transportului
SKU: Seminte_6868864 Categorie:

Descriere

Sterilizant sol Basamid

Basamid® Granule este singurul fumigant granular de sol care sterilizează complet solul și elimină dăunătorii (insecte, nematozi), bolile, precum și buruienile.
Basamid® Granule nu necesită echipament special pentru aplicare, oferind utilizatorilor flexibilitatea de a aplica produsul doar zonele în care este necesar tratamentul.
Aplicat înaintea înființării culturilor, Basamid® Granule înlătură competiția buruienilor, bolilor și nematozilor care apar în perioada germinării și a primelor faze de vegetație. Basamid® Granule sterilizează solul rapid și permite semănarea culturilor într-un interval scurt.

Avantajele Produsului
 • Basamid® Granule este un sterilizant de sol cu spectru multiplu de combatere
 • Oferă flexibilitate în aplicare – nu necesită echipamente speciale
 • Elimină concurența dăunătorilor, bolilor și buruienilor înainte de înființarea culturii
 • Permite efectuarea ciclurilor prelungite de cultură sau a două cicluri succesiveCompoziție: dazomet 97%Formulare: MG – microgranuleMod de acțiune: Produsul Basamid® Granule este un sterilizant al solului ce se aplică la suprafața solului și se încorporează. În condiții de umiditate, produsul se descompune formând un gaz sterilizant, cu efect nematocid, fungicid, insecticid și erbicid. Pentru o acțiune erbicidă se recomandă acoperirea cu folie a solului tratat sau compactarea și inundarea solului pentru a reține gazul sterilizant o perioadă cât mai lungă în sol. După disiparea gazului, se poate semăna sau planta; produsul nu lasă reziduuri toxice în sol, produșii de descompunere sunt nutrienți pentru plante.
  Spectru de combatereDozaMomentul aplicării
  Mana de sol a tomatelor (Phytophtora parasitica)
  Fuzarioza (Fusarium spp.)
  Uscarea vasculară (Verticillium dahliae)
  Nematodul plantelor de seră (Meloidogyne icognita)Coropişniţa (Gryllotalpa gryllotalpa)
  500 kg/ha

   

   

   

  250 kg/ha

  Se aplică înainte de înfiinţarea culturii,

  pe substratul de cultură, sau prin încorporare

  în substratul de cultură, cu 10 până la 35 de

  zile înainte de semănat sau plantat, în funcţie de temperatura solului.

  Recomandări de aplicare
  Basamid® Granule se aplică la temperaturi mai mari de 6°C, când solul este umed. Se recomandă să se păstreze umiditatea solului înainte, în timpul și după aplicarea produsului, la aproximativ 60% din capacitatea de câmp.

  Tehnica de aplicare
  Produsul Basamid® Granule poate fi aplicat cu orice echipament terestru pentru aplicat granule pe întreaga suprafață și care poate fi reglat pentru doze de 300-600 kg/ha, sau se poate aplica manual cu echipament de protecție adecvat (mănșui de cauciuc).

  Timp de pauză
  Între ultimul tratament și semănat sau plantat, se asigură un timp de pauză de 10-30 zile, în funcție de temperatura solului; cu cât este mai scăzută (minim 6°C), cu atât timpul de așteptare este mai lung (peste 30 de zile). Se face testul Creson pentru verificarea ventilării corespunzătoare a solului. Testul Creson se face cu semințe de salată puse la germinat, în mostre de sol tratat; dacă acestea nu germinează, solul mai trebuie lăsat să se aereze și se intervine cu lucrări de sol pentru aerare, dar nu mai adânci decât a fost încorporat produsul.
  Rotația culturilor este afectată, produsul având efect erbicid, poate afecta cultura în condițiile unei aplicări necorespunzatoare. După aplicarea produsului, pâna la semanatul unei culturi pot trece minim 10 zile și maxim 35 de zile, în funcție de temperatură solului și lucrările efectuate.

Informații suplimentare

GreutateNu se aplică
Derulează în sus
Contactati-ne!
1
Aveti nevoie de ajutor?
Acest BASAMID -Sterilizant-DEZINFECTANT- Fumigant granular de sol il puteti cumpara si prin mesaj pe whatsapp