Seminte Tomate TOMSK F1 – 1000 seminte

Distribuitor BEJO

110.00 lei

Seminte Tomate TOMSK F1 – Tomsk F1 este o varietate de seminte profesionale de tomate cu crestere determinata, din gama Bejo, fiind caracterizata de producator ca o tomata premium, usor transportabila, cu aroma si savoare de exceptie.

Transportul va fi calculat pentru fiecare comanda in parte. Nu vom expedia comanda inainte de a va contacta cu privire la costul transportului
SKU: Seminte_6717247 Categorie:

Descriere

Seminte Tomate TOMSK F1

Noul standard de productivitate;calitate în cultura tomatelor în câmp deschis. Impresionează de la prima utilizare prin numărul;mărimea fructelor, uniformitate si gust. Fructele sunt ferme de un roșu strălucitor. Creșterea vegetativă puternică asigură o protecție foarte bună fructelor.

Maturitatea după plantare (zile): 70
Metoda de Cultivare: câmp deschis
Potrivit pentru: industrializare, consum în stare proaspătă
Greutate grame: 220-280
Plante/ha: 20.000-22.000
HR: Fol:0 /Fol:1 /Va0

Tomata Tomsk F1 este o varietate cu crestere determinata, destinata cultivarii in camp deschis, ce produce fructe cu gust adevarat de tomata. Rosiile sunt foarte ferme, si usor transportabile, atingand lejer o marime de 200 de grame.

Culoarea hibridului este rosie, aprinsa, culoare ce se gaseste si in interiorul fructului.

Pulpa are culoare rosie-intensa, bogata in zaharuri, fara capac verde si cu un continut bogat de licopten. Cu toate ca este destinata cultivarilor in camp deschis, tomata Tomsk se preteaza si in solarii. Cele mai bune rezultate in cultura de camp s-au inregistrat la cultura verticala (palisata pe araci).

Pentru obtinerea unei productii timpuri, tomata Tomsk F1 poate fi cultivata si in tunele sau solarii.

Ca perioada de maturitate, rosia Tomsk F1 se situeaza undeva in jurul valorii de 70-75 de zile de la transplantare si prezinta o planta viguroasa, ce asigura o deosebita protectie a fructelor.

Hibridul de tomate prezinta o buna rezistenta la: Foc 0,1; Va; Vd.

Recomandari de cultivare – Tomsk F1

In radurile de mai jos, este rezumata o tehnologie de crestere si niste recomandari privind cultivarea hibridului de tomate Tomsk F1.

Tomatele cresc pe aproape toate tipurile de sol, insa, pentru o productivitate ridicata, sunt preferate solurile lutoase, cu o buna capacitate de retentie a apei, si cu un continut organic ridicat. Variatiile solului de la aciditate medie (pH 5,5) la una neutra (pH 7,0) sunt potrivite pentru cultivarea in conditii optime a tomatelor.

Farte iportant este sa se tina cont de rotatia culturilor, acest lucru ajutand la mentinerea fertilitatii solului si la descresterea presunii bolilor. Se recomanda ca planul de fertilizare sa nu includa specii din aceeasi familie si sa se desfasoare pe perioada unui an.

Fertilizarea

Norma de aplicare a fertilizantilor ar trebui sa depinda de rezultatele unei analize de sol efectuata recent. Aplicarea proportionata a fertilizantilor este esentiala pentru a crea cel mai bun echilibru intre cresterea plantelor, inflorire, aparitia, dezvoltarea si calitatea fructelor. Orice fertilizant foliar, aplicat in exces, poate deveni toxic si va avea un efect negativ asupra productiei si a normelor de calitate.

Recomandarile de mai jos pot fi folosite ca si ghid general de fertilizare:
N (azot) – aproximativ 200-220 kg/ha.
Pentru o mai buna dezvoltare a plantei, nu se recomanda folosirea unei canitati mai mari in perioada de vegetatie.

P2O5 (fosfor) – 100 – 120 kg/ha
Ar trebui sa fie accesibil plantei in perioada incipienta de crestere, ajutand la o mai buna inradacinare.

K2O (potasiu) – 350 – 380 kg/ha
Potasiul afecteaza calitatea fructelor si fermitatea fructelor. Ar trebui sa fie accesibil de la inceputul perioadei de coacere.

MgO – aproximativ 50-80 kg/ha

Transplantare
Cele mai bune rezultate pot fi asteptate atunci cand se transplanteaza rasaduri sanatoase si uniforme. Pentru a minimiza perioada de stres de dupa transplantare este recomandat sa se foloseasca rasaduri care sunt produse in tavite care mentin sistemul radicular sanatos si fara riscuri la transplantare.

Trebuie avut grija de continutul in Ca al solului, sau de disponibilitatea lui pentru plante, intrucat cantitatile adecvate vor preveni probleme cu inflorirea si inradacinarea. Aplicarea faziala este foarte eficienta atunci cand este facuta alaturi de fertilizantii minerali potriviti. Acest lucru va duce la cresterea utilizarii fertilizantilor si va descreste riscul de a avea un nivel ridicat al EC-ului din sol, mai ales atunci cand este folosita irigarea prin picurare.

Acordati maxima atentie faptului ca folosirea rasadurilor prea batrane va duce la intarzierea primei recolte.

Transplantarea in camp deschis se realizeaza in functie de ultimul inghet de primavara, de obicei in primele saptamani din luna mai.

Irigarea
Obtinerea unei umiditati uniforme, pe tot parcursul perioadei de vegetatie este absolut necesara pentru a lega si obtine fructe de calitate optima. Fluctuatiile mari de umiditate vor duce la o productivitate scazuta si/sau la craparea fructelor. Folosirea irigatiilor prin picurare, cultivarea pe paturi inaltate si folosirea mulcirii scade semnificant riscul de aparitie a bolilor comparativ cu irigatul prin aspersie.

Recoltarea
Stadiul de coacere la care tomatele sunt recoltate depinde de cerintele pietei, de perioada si metoda de transport.

Deoarece Tomsk F1 are o planta foarte viguroasa, este recomandat sa se planteze intre 25.000 si 30.000 plante/hectar. In acest fel veti atinge echilibrul opim intre cresterea vegetativa a plantei si capacitatea de a lega inflorescente, o ventilatie buna a culturii pentru a preveni aparitia bolilor si, de asemenea, o repartizare optima a disponibilului de hrana pentru plante.

Cultivarea pe paturi inaltate va ajuta la drenaj in cazul ploilor torentiale, va minimiza pierderile in productie datorita putrezirii fructelor.

La o scara mai mica, unii fermieri cultiva rosia Tomsk F1 in sisteme verticale, de scurta durata, prin ruperea varfului de crestere (carnire), pentru a obtine o mai buna calitate a fructelor si o recolta mai timpurie. Acest lucru necesita insa costuri de productie ridicate, datorita manoperei.

Brand

Bejo

Distribuitor BEJO
Derulează în sus
Contactati-ne!
1
Aveti nevoie de ajutor?
Acest Seminte Tomate TOMSK F1 - 1000 seminte il puteti cumpara si prin mesaj pe whatsapp