Casa Gospodarului

Seminte Dovleac ATLAS F1 – 500 seminte

Distribuitor SAKATA

135.00 lei

Seminte Dovleac ATLAS F1 – Dovleac placintar cu fructe de 2-2.5 kg. Atlas F1 este un hibrid de dovleac de placinta semitimpuriu din gama Sakata.

 Cumpara de 300 de lei si ai livrare GRATUITA. Produsele agabaritice (de dimensiuni mari) nu fac obiectul acestei oferte. Costul transportului se va calcula separat
SKU: seminte-dovleac-atlas-f1 Categorie:

Descriere

Seminte Dovleac ATLAS F1

Hibrid de tip Moschata (placintar), semi-timpuriu, in forma de para, alb-crem la exterior si portocaliu intens la interior, cu greutatea de 1,5-2,5 kg.

Rezista bine la transport si depozitare pe termen lung.

Ambalaj – plic 500 seminte

Cateva sfaturi de cultivare

Pregatirea terenului incepe inca din toamna, prin fertilizarea de baza, administrandu-se 50 tone/hectara gunoi de grajd bine descompus, 80-90 kg/ha P2O (superfosfat sau alte ingrasaminte pe baza de fosfor), care se incorporeaza in sol atunci cand se face si aratura (28-32 cm).

Semanarea semintelor direct in sol se face la sfarsitul lunii aprilie (cel mai devreme dupa Sfantul Gheorghe), la o adancime de 2,5 – 3 cm. Cu toate astea, datorita pietei dovleacului si a faptului ca solicitarea mai mare pentru fructele de dovleac apare toamna tarziu si iarna, fermierii au inceput sa semene dovleac in toata luna mai si chiar si in luna iunie. Se asigura astfel o recoltare mai tarzie si o posibilitate de pastrare pana in iarna, cand pretul dovleacului este mai mare.

In ceea ce tine de alegerea soiurilor, in gama SemintePlante.ro avem o multitudine de varietati, dintre care enumeram:

 • Dovleac placintar (tip para) – soiuri OP: Orange Agro (soi autohton romanesc – ales de multi dintre clientii nostri datorita punctajului marit obtinut la trierea proiectelor cu finantare UE), Waltham Butternut (varietate clasica cu fruct tip para si aspect comercial deosebit)
 • Dovleac placintar (tip para) – hibrizi: Matilda F1 (primul hibrid de dovleac placintar introdus in Romania, foarte popular datorita aspectului comercial deosebit), Butler F1 (hibrid de dovleac placintar cu coaja neteda ce se preteaza si pastrarii pe termen mediu).
 • Dovleac de copt (rotund, usor turtit, cu coaja alba sau portocalie): Sampson F1 si Crown Prince F1 (hibrizi cu coaja alba, cu forma rotund-turtita, pretabili la pastrarea pe termen lung), Tudor (soi OP cu coaja gri, pretabil la pastrare), Quintale Semme Giallo (varietate OP cu fructe mari, de peste 5-6 kilograme si coaja portocalie)
 • Dovleac de Halloween si Tartacute: pe langa varietatile de consum, la SemintePlante.ro, avem si varietati pentru Halloween si Tartacute, culturi ce devin din ce in ce mai populare, in ultima vreme.

Putem infiinta cultura de dovleac atat prin semanare directa, cat si prin plantarea rasadului.

1. Cultivarea dovleacului prin semanare directa

 

In cazul folosirii soiurilor cu polenizare directa, multi dintre clientii nostri prefera sa semene folosind semanatoarea de porumb SPC 6. Schema de plantare folosita de majoritatea acest caz este de:

 • 1.4 metri intre randuri x 80 centimetri intre plante pe rand / pentru soiurile Orange Agro si Waltham Butternut, in cazul semanarii varietatilor cu samanta mare, precum Tudor, Nagydobosi, Quintale Seme Giallo este nevoie de orificiu special la disc pentru samanta de dovleac; 

Noi recomandam, in cazul semanarii directe, semanarea cu semanatori de precizie, cu discuri speciale pentru dovleac sau cu semanator manuale cu acelasi tip de discuri. Schema ideala de plantare, recomandata de noi este:

 • 1.8 metri intre randuri x 90 – 100 centimetri intre plante pe rand / pentru soiurile Orange Agro, Waltham Butternut dar si pentru hibrizii Matilda si Butler; 
 • 2 metri intre randuri x 100 centimetri intre plante pe rand / pentru soiurile Tudor, Nagydobosi, Flat White Boer, Quintale Seme Giallo, dar si pentru hibrizii Sampson F1 si Crown Prince F1. 

In cazul semanarii manuale, recomandam pastrarea schemelor de plantare de mai sus.

Semanarea se va face incepand cu data de 23 aprilie si poate continua pana in prima parte a lunii iunie.

 

2. Cultivarea dovleacului prin plantarea rasadului

Cultura infiintata din plantarea rasadului se practica la hibrizii de dovleac. Se seamana in rasadnite, cel mai devreme in prima parte a lunii aprilie. Se poate semana esalonat, in etape, pentru a obtine productii esalonate.

Plantarea rasadului in camp nu se va face mai devreme de 1 mai. In Romania, datorita cresterii cererii pe dovleac de copt si placintar in intervalul septembrie – decembrie, plantarea are loc in jurul datei de 1 iunie.

 

Lucrarile de intretinere constau in rarit (in cazul culturilor infiintate prin semanat direct si al semanarilor dese), lasand 1 planta / cuib, 2-3 prasiri mecanice sau manuale, udari in perioadele secetoase si o fertilizare la inceputul perioadei de fructificare.

O parte din clientii nostri folosesc pentru combaterea buruienilor cu frunza ingusta (monocotiledonate) erbicide ca Pantera, Agil, Leopard, Fusilade Forte, etc.

Dovleacul de consum este o planta relativ rezistenta la atacul diferitilor agenti patogeni. Cu toate astea, in Romania, la momentul scrierii articolului, exista urmatoarele produse pentru protectia plantelor omologate:

Fungicide

 • Amistar 250 SC;
 • Thiovit Jet;
 • Topas 100 EC;
 • Reflect;

Insecticide

 • Match 050 EC
 • Nissorun 10 WP
 • Trika Expert
 • Bactospeine DF
 • Invert 1.8 EW

Recoltarea se efectueaza cand fructele ajung la maturitatea fiziologica, in septembrie, dupa caderea primelor brume.

Fructele se pot pastra in spatii racoroase pe toata perioada iernii (in cazul dovlecilor cu coaja alba si a unor placintari – tip para). Hibridul de dovleac Butler F1 prezinta o buna capacitate de pastrare.

Productia medie este de 30-35 tone / hectar (poate crestere in cazul folosirii hibrizilor si a culturilor irigate).

Brand

SAKATA

Distribuitor SAKATA

Informații suplimentare

Greutate0.05 kg
Derulează în sus
Contactati-ne!
1
Aveti nevoie de ajutor?
Acest Seminte Dovleac ATLAS F1 - 500 seminte il puteti cumpara si prin mesaj pe whatsapp