Seminte castraveti Karavan F1 – 100/500 seminte

Distribuitor ZKI

22.00 lei85.00 lei

Seminte castraveti Karavan F1 – 100/500 seminte

Karavan (karolina F1) este un hibrid profesional de castraveti de tip cornichon de la Zki, partenocarpic cu broboane destinat conservarii.

Transportul va fi calculat pentru fiecare comanda in parte. Nu vom expedia comanda inainte de a va contacta cu privire la costul transportului
SKU: Seminte_2188669 Categorie:

Descriere

Seminte castraveti Karavan F1 – 100/500 seminte

Karavan (Karolina F1)(500 sem) de la Zki, este un hibrid partenocarpic, timpuriu, cu fructe bine proportionate, raportul lungime-latime fiind de 3,1-3,3:1.

Nu prezinta fructe deformate datorate stresulti tehnologic.

Are rezistenta fata de mana, fainare, Cladosporium si virusul mozaic al castravetilor.

Se recomanda in culturi intensive cat si in sere si solarii.

Karavan F1 este un hibrid nou de castravete tip cornichon, partenocarpic, cu tepi din paleta ZKI
Karavan F1 este rezultatul ultimelor cercetari in domeniul castravetilor a firmei ZKI
hibridul prezinta o toleranta marita fata de Mana castravetilor si VMC (Virusul Mozaic al Castravetilor), coroborat cu timpurietate si o capacitate mare de productie
faptul ca prezinta o toleranta marita fata de agentii patogeni, vine in ajutorul producatorilor, reducand semnificativ costurile preventive si curative fitosanitare
planta prezinta o crestere moderata, necesitand lucrari minime in verde datorate lastaririi reduse
in urma mai multor testari, Karavan F1 a prezentat un randament cu 20-30 % mai mare fata de martorii folositi, in aceeasi tehnologie si cu tratamente fitosanitare adecvate
fructele sunt cilindrice, de culoare verde inchis, cu pulpa densa, isi pastreaza prospetimea timp indelungat
se preteaza pentru industrializare si comercializare in stare proaspata
se recomanda cultivarea in spatii protejate, dar datorita tolerantei mari fata de boli se poate cultiva cu succes si in camp, cu sau fara sistem de sustinere
Solutia ZKI Seminte pentru cultivatori de castraveti, indiferent de ciclul de cultura si necesitatile pietei (salate,muraturi) este hibridul Karavan F1.

Karavan F1 este un hibrid ce se preteaza cultivarii in ambele cicluri de primavara timpurie si vara. Hibridul prezinta o germinatie rapida, uniforma, explozie germinativa ce ii confera de la inceputuri un avantaj in productie. Sistemul radicular foarte bine dezvoltat, valorifica excelent substantele nutritive din straturile mai adanci din sol, si aceasta dezvoltare radiculara in cazul primaverilor reci ofera protectie, foarte rare fiind cazurile de diminuare a efectivului de plante din cauza problemelor radiculare.

Unul dintre principalele atuuri ale hibridului Karavan F1 este faptul ca acesta fructifica pe tulpina principala, lastarii laterali sunt autodeterminati, ceea ce inseamna ca lungimea acestora nu depaseste 15-20 cm, reducandu-se simtitor cheltuielile cu manopera, respectiv lucrarile in verde. Planta prezinta internoduri scurte, valorificand excelent spatiul de productie.

Frunzele mari de un verde inchis au o rezistenta mare la mana si datorita acestei rezistente, boala este reperata si localizata fara a se putea propaga mai departe la planta. Datorita unui echilibru aproape perfect intre aspectul generativ si cel vegetativ si portul deschis al foliajului, tratamentele fitosanitare se pot efectua cu un randament maxim.

Florile apar la fiecare internod si pe lastarii laterali, acestea nu avorteaza nici in conditiile de primavara – vara racoroasa, dar nici in cazul caldurilor excesive din culturile vara – toamna. Avortarea nu se manifesta nici in cazul in care rezerva de ingrasaminte din stratul superficial scade vertiginos, radacina putand aproviziona planta si din straturile mai adanci din sol.

Fructele de culoare verde inchis pe toata suprafata lor nu prezinta „bot galben” isi pastreaza floarea la capatul lor. Raportul de lungime – latime de 3,1 – 3,3/1 este pastrat si la castraveti din categoria 9-12 cm lungime, aspect care face ca fructele de Karavan F1 sa poata fi valorificate atat pentru consum in stare proaspata cat si pentru muraturi. Fructele sunt dispuse in ciorchine cu maturizare esalonata si foarte important: codita este mai lunga, iar fructele ajunse la maturitate de recoltare se pot ciupi cu usurinta din ciorchine.

ZKI Seminte ofera solutia cultivarii de castraveti cu investitie minima si sigura in material semincer, costuri reduse de intretinere cu lucrarile in verde si cele fitosanitare, randament sporit de productie si astfel indiferent de conditiile si dezechilibrele ce pot aparea la nivelul pietii, cultura va fi profitabila.

 

 

Brand

ZKI

Distribuitor ZKI

Informații suplimentare

Greutate0.04 kg
Derulează în sus
Contactati-ne!
1
Aveti nevoie de ajutor?
Acest Seminte castraveti Karavan F1 - 100/500 seminte il puteti cumpara si prin mesaj pe whatsapp