Seminte lucerna POMPOSA

35.00 lei320.00 lei

Seminte lucerna POMPOSA – Planta leguminoasa, furajera perena, se cultiva in cultura pura sau in amestec cu alte plante furajere. La 4 coase/an, are un potential de productie de pana la 16-17 t/ha materie uscata.

• Samanta pura, nedrajata
• Norma de samnata: 20 – 23 kg/ha
• Adancimea de semanare: 2-3 cm
• Ambalaj: 25 kg

Transportul va fi calculat pentru fiecare comanda in parte. Nu vom expedia comanda inainte de a va contacta cu privire la costul transportului
SKU: Seminte_1314634 Categorie:

Descriere

Seminte lucerna POMPOSA

Aceasta lucerna este adaptata pentru toate tipurile de teren, fiind indicata chiar si pentru terenurile lipsite de apa. Are o rezistenta optima la cadere si un continut excelent de proteina. Se preteaza cosirilor dese, datorita regenerarii rapide dupa cosire. Se poate semana primavara timpuriu sau toamna.

Lucerna Pomposa este un soi de lucerna, ce prezinta o serie de avantaje, cum ar fi rezistenta foarte buna pe timpul iernii si o rezistenta deosebita la uzura. Pomposa poate fi descrisa ca un soi de lucerna cu radacini puternice, cu port erect si rezistenta ridicata la cadere.

Semintele de lucerna Pomposa ofera un randament ridicat al culturii, producand un furaj de cea mai buna calitate, cu continut ridicat de proteina si digestibilitate buna. Varietatea de lucerna prezentata rezista pana la 4 ani in sol (chiar mai mult) si ofera 4 cosiri pe an, avand un potential de productie de 16-17 tone/hectar, materie uscata.

Printre caracteristicile principale ale semintelor de lucerna Pomposa, enumeram frunzele de forma ovala (lungi si late), cu tulpina subtire, care, in momentul inforirii este lunga, cu raport ridicat de frunze/tulpina. Perioada de inflorire a soiului este una medie.

Avantajul cultivarii este dat de talia plantei, foarte inalta, in a 3-a saptamana de la prima coasa este de aproximativ 49 de centimetrii. Asadar, samanta de lucerna Pomposa este adaptata pentru toate tipurile de teren, fiind recomandata chiar si pe solurile lipsite de apa.

Norma de insămnţare:  20 – 22 kg/hectar;

Perioada de semănare: primăvara devreme sau la sfarșitul verii, inceputul toamnei;

Adancimea de semănat: 1,5 – 2 cm, cu o distanță intre randuri de 12 – 13 cm.

Recomandare: Este o leguminoasă perenă caracterizată prin: rezistență la secetă și la temperaturi scăzute, valorificare foarte bună a apei din sol datorită sistemului radicular pivotant, precum și o capacitate mare de regenerare după cosire.
Utilizare: Ca monocultură, sau in amestec cu alte specii de graminee perene.
Număr de coase pe an: 3-  5;

Potențialul de producție: 50-  80 to/ha masă verde (10 – 18 to/ha substanță uscată).

Durata de rezistență in sol: 4 – 5 ani

Informații suplimentare

GreutateNu se aplică
Derulează în sus
Contactati-ne!
1
Aveti nevoie de ajutor?
Acest Seminte lucerna POMPOSA il puteti cumpara si prin mesaj pe whatsapp