Coş cumpărături
0 obiecte
 
Producători
 
Recomandări
 

ANTIMUS KG

ANTIMUS KG
Click pentru mărire
Preţ: 49,99lei
Stoc: În Stoc
Model: Anti muschi si licheni pomi
Producător: CCDB BIOS Cluj Napoca

   
   

Generalitati: In zonele umede, in special in livezile cu pomi batrani si in cele neingrijite, apar foarte multi licheni si muschi pe trunchiurile si crengile pomilor. Este necesar sa se curete partea de scoarta uscata care favorizeaza dezvoltarea muschilor si lichenilor, scoarta moarta in ale carei crapaturi se adapostesc diferiti agenti patogeni: insecte adulte, pupe, larve si ouale acestora, precum si sporii sau miceliile ciupercilor fitopatogene. Daca nu se indeparteaza muschii si lichenii, acestia vor dauna mult pomilor ducand in final la uscarea crengilor sau chiar a intregului pom. Acelasi lucru este valabil si pentru arbustii din plantatii sau pepiniere.

Mod de utilizare: Razuirea scoartei se face cu razuri speciale din fier, perii de sarma sau cutite netaioase, avand grija sa nu se vateme scoarta vie. Odata scoarta uscata razuita, se indeparteaza si o parte din muschi si licheni. Lucrarea se executa mai usor in timpul iernii, pe vreme umeda, cand acestia se desprind usor de pe trunchi. Toate resturile rezultate din razuire, se aduna si se distrug imediat prin ardere.

- daca muschii si lichenii sunt putini - pentru indepartarea or este suficienta operatia de razuire si o singura stropire cu ANTIMUS 3%(300g Antimus la 10 litri de apa)

- daca muschii si lichenii sunt multi - dupa operatia de razuire se fac 2 - 3 tratamente cu ANTIMUS 3% (300g Antimus la 10 litri de apa), la interval de 7 - 10 zile, pana la distrugerea completa a muschilor si lichenilor.

Aceste operatii se fac la sfarsitul  iernii, cand temperaturile devin pozitive, (aprox. 5oC), dar inainte de pornirea pomilor in vegetatie.

 

Efecte:

- dezvoltare mai buna a pomilor si arbustilor

- livezi cu pomi mai sanatosi

- numar mai redus de tratamente fitosanitare

- rodire mai abundenta, productii mai mari

 

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.
Viziteaza site-ul Roseeds.ro pe ShopMania