Coş cumpărături
0 obiecte
 
Producători
 
Recomandări
 

HYDROGEL 1 KG

HYDROGEL 1 KG
Click pentru mărire
Preţ: 82,00lei
Stoc: Pre-comanda
Model: Polimer pentru retinerea apei

Hydrogel este un polimer reticular sintetic/organic cu distribuţie in retea, care poate fi utilizat ideal impotriva uscării pămăntului şi penrtu transmiterea umezelii către rădăcini. Hydrogelul este un polimer, compus din indicatori de micaşist şi alte elemente feroase. Datorită nanotechnologiei a fost posibil crearea unei structuri contractibile, autoportante, care poate fi imaginată ca o reţea în 3D. Reţeaua poate lega şi dezlega apa. Face acest lucru aşa de bine, ca în timpul absorbării apei creşte volumul, iar în timpul redării apei se contractează. Hydrogelul cumpărat de la noi este rezultatul inovaţiei şi producţiei germane. Industria chimică germană este cunoscută şi recunoscută pe plan mondial, având în vedere atât criteriile de protecție a mediului şi al regulamentelor stricte cât şi respectarea normelor europene.

Folosirea Hydrogelului este răspânditâ şi în domeniul sănătăţii, ex. la spălarea stomacului înainte de operaţie. Otto Wicherle a folosit hydrogel pentru producţia lentilei de contact – momentan cel mai avansat material de bază a lentilei de contact. Hydrogel apare şi în scutecele pentru copii, chiar dacă este un absorbant un pic diferit care nu redă umezeala.

Utilizarea hydrogelului este nelimitat. Datorită nanotechnologiei şi a experimentelor ştiinţifice este capabil de miracole. Un grup de doctori-savanţi cehi au pregătit un adeziv utilizat în oase, injectat în osul rupt se întăreşte imediat şi fixează ruptura definitiv. Asfel ruptura se vindecă în doar căteva minute, nu săptămâni.

hydrogel_agricultura

Hydrogelul creşte cantitatea de apă în sol ( 1 kg Hydrogel leagă aproximativ 250 litri de apă), astfel plantele nu sunt supuse la stres şi apa necesară este distribuită în continuu împreună cu substanțele nutritive care se regăsesc în ea.

Hydrogelul este soluţia ideală în timpul secetei sau în zonele secetoase. Asigură transferul umezelii către rădăcini și în acele zone, unde plantele n-ar supravieţui.

Prin folosirea Hydrogelului frecvenţa irigației poate fi redusă cu pănă la 70%, în urma căreia se poate economisi apă şi energie.

Hydrogelul reduce spălarea nutrienţilor în substarturi, astfel nutrienţii diluaţi în apă au efect acolo unde este cel mai mare nevoie de ei, la rădăcina plantelor. În urma acestuia poate fi redusă cheltuiala pentru îngrăşăminte şi irigație.

Hydrogelul leagă apa şi nutrienţii din apă şi pune acestea la dispoziţia rădăcinii plantelor în continuu. Ciclul de viaţă a Hydrogelului poate fi de până la 7 ani, după acest timp se descompune pe cale naturală, fără poluarea mediului.

Hydrogel ca absorbant este prezent în pământ 7 ani. Capacitatea de a absorbi apa şi a reda aceasta rămâne constantă şi pe perioade uscate şi ploioase repetitive.

Umiditatea solului are rol decisiv din punct de vedere a calităţii şi creşterii plantelor. Capacitatea  solulilor generale de a reţine apa şi elementele nutritive diluate în apă este foarte redusă. Elementele nutritive sunt spălate de lângă rădăcinile plantelor. În perioade secetoase gradul de umezeală a solului scade sub gradul minim recomandat pentru plante. Astfel plantele sunt  supuse la stres sau chiar la uscare totală.

Reduce cu până la  70% apa necesară pentru udat.

Creşte cu până la  35%  germinaţia pe terenurile cultivate.

Creşte cu până la  40% dezvoltarea rădăcinilor.

Creşte cu până la  8-13% recolta de cereale.

 

Dozajul  ( în sol sau în substrat)

În ghiveci de flori: 2 – 3 g/l, (2 – 3 kg/m3)

Sub covoare de iarbă, plăci de iarbă:  50-100 g/m2

Pregătirea substratului  pentru înierbire:  2 – 3 kg/m3

Plantare

Copaci răşinoase:  400 g/m3

Copaci foiase:  800 g/m3

Tufe răşinoase:  15 g/plantă

Tufe foiase:  30, 60, 120 g/plantă

Agricultură

Împrăştiere şi arat înainte de plantare: 100 kg/ha (adăncime 15 – 20 cm)

Pe parcursul  plantării se pune împreună cu îngrăşăminte chimice sau cu seninţe în groapa de plantare: 20-25 kg/ha

Plantare 

3 – 4 g/ plantă

200 g/ 10 l apă

400 – 600 ml/plantă

Recultivare (ex. hidrosemănare): 1 kg/100 l apă

100 l  soluţie/800  arbuşti decorative

100 l soluţie/1000  plantă de copac forestier

Revitalizarea copacilor şi arbuştilor dezvoltate

Facem  foraje de 10 – 15 cm diametru şi 50 – 60 cm adâncime (3 – 5 gropi/ copac)

20 – 40 g/ pământ extras  din fiecare  groapă

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.
Viziteaza site-ul Roseeds.ro pe ShopMania